imagine echipament golf

Echipamentul de Golf

In jocul de golf, pentru lovirea mingii sunt folosite crose de golf.

Fiecare crosă are un mâner, coadă și un cap de crosă.

Crosele lungi, cu unghi de atac mic, sunt cele menite să propulseze mingea la o distanță mai mare.

Crosele scurte au un grad mai mare de atac și sunt folosite pentru a lovi mingea pe distanțe intermediare sau scurte.

Crosele de golf au fost în mod tradițional clasificate în trei tipuri de bază:

Crosele Wood
crosa golf woodSunt cele cu cap mare, mâner lung, crose menite să propulseze mingea la o distanță lungă folosite în cămpuri deschise cum ar fi tee-box-ul și fairway-ul. De o importanță deosebită este crosa driver sau "1-wood", crosa care are cel mai mic unghi de atac - în mâinile unui jucător de golf profesionist aceasta crosă poate porpulsa mingea pana la 300m distanta din lovitura de tee. Aceste crose au avut capetele confecționate dintr-un lemn de esentă tare, de unde și numele, dar practic toate crosele moderne wood sunt acum realizate din metal, cum ar fi titaniul sau din aliaje compuse.
Crosele IRON
crosa golf ironSunt mai scurte, au cap de metal în principal constând dintr-o față plană, de unghi mai mare. În mod tradițional capul crosei era confectionat din fier; capetele de crose iron moderne sunt fabricate dintr-un aliaj de otel. Crosele iron sunt folosite pentru o varietate de lovituri oriunde de pe traseul de golf, dar de cele mai multe ori sunt folosite pentru lovituri mai scurte de approach, sau pentru a lovi mingea din pozitii dificile, cum ar fi bunker-ele de nisip.
Putter-ul
crosa golf putterEste o crosă concepută să rostogolească mingea in cupă. Crosa putter este cea mai folosita crosă din trusa de golf.

O a patra clasă, numită hibrid, a evoluat ca o încrucișare între crosele wood si iron. Crosele hibrid sunt folosite la distante medii-mari avand un unghi de lansare mai mare și un caracter mult mai iertător.

Un maxim de 14 crose este permis în sacul unui jucător, în timpul unei runde prevăzute.
Alegerea croselor este la discreția jucător de golf, deși fiecare crosa trebuie să fie fabricata în conformitate cu parametrii subliniati în regulamentul de golf.
Încălcarea acestor reguli poate duce la descalificare.

Nu există nicio restricție referitore la ce crosă poate folosi jucătorul de golf in timpul jocului.

imagine putter si minge de golf

Mingile de golf sunt sferice, de obicei albe (sunt permise și alte culori), marcate de adancituri care scad rezistența aerodinamică.

Aceste adancituri ajuta la creșterea turbulențelor de aer, care reduc „efectul de vid” incetinitor, astfel permițând mingii să acopere o distantă mai mare.

La prima lovitură, se obișnuiește ca mingea să fie așezată pe un suport (tee) pentru o mai bună pozitionare. Un tee este folosit pentru a ridica mingea câțiva centimetri deasupra solului.
În locul unui suport special mingea poate fi ridicată și așezând-o pe un smoc de iarbă sau o grămăjoară de nisip.

Mulți jucători de golf poartă pantofi de golf cu crampoane de metal sau plastic destinate să prevină alunecarea picioarelor, permițând astfel lovituri mai lungi si mai precise.

Un sac de golf este folosit pentru a transporta crosele de golf și echipamentele jucătorului.