Regulament Golf

Regulile in jocul de golf sunt standardizate la nivel internațional și sunt în comun reglementate de R&A, și USGA.

Principiul de bază al normelor este corectitudinea. După cum stă scris pe coperta din spate al cărții de regulament oficial:

Joacă mingea așa cum o găsești, joacă traseul asa cum este, și dacă nu se poate niciuna din ele, să faci ceea ce este corect.

Există reglementări stricte în ceea ce privește statutul jucătorilor de golf amator. În esență, cineva care a fost plătit sau a primit vreodată compensații pentru instrucțiuni, sau a jucat golf pentru bani, nu este considerat un amator și nu poate participa la concursuri de amatori.

Cu toate acestea, jucătorii de golf amatori pot primi compensații care sunt conforme cu orientările stricte și ei pot accepta premii non-numerar în limitele stabilite de Regulamentul de Statut pentru Amatori.

În plus față de normele oficial tipărite, jucători de golf trebuie să respecte un set de directive cunoscute ca eticheta de golf. Eticheta acopera aspecte cum ar fi siguranța, corectitudinea, ritmul de joc, precum și obligația unui jucător de a contribui la îngrijirea terenului.

Deși nu există sancțiuni pentru încălcarea acestor norme, jucătorii urmeaza regulile de etichetă pentru a îmbunătăți experiența de joc a tuturor.

In Regulamentul Oficial fiecare alineat numerotat defineste un element major al jocului, mai multe instrucțiuni specifice, sunt oferite ca "sub-reguli". Va prezentam mai jos un extras, o versiune simplificată a Regulamentului de Golf 2012 USGA (publicat în comun de USGA și R & A):

Regula 1 - Jocul

1-1 - Definește jocul de golf, în general, ca jucând mingea in cupe cu crose specifice in conformitate cu normele si regulamentul jocului.
1-2 - Jucătorii nu au voie să influențeze poziția sau traiectoria mingii în joc și nici sa modifice terenul, cu excepția cazului în care este specificat in mod expres de o altă regulă, sau în interesul general al păstrarii terenului de daune. Încălcarea regulii se penalizeaza cu doua lovituri in jocul "stroke play" sau pierdera cupei in sistemul de joc "match-play".
1-3 - Regulile vor fi respectate cu strictețe si în întregime de catre jucători. Modicarea sau ignorarea regulilor se sanctioneaza cu descalificarea din joc.
1-4 - Orice disputa care nu este acoperită de normele prezente ar trebui să fie rezolvate folosindu-se o solutie echitabila.

Regula 2 - Sistemul de joc "Match-Play"

2-1 - Definește "Match Play", ca o variantă de joc: jucătorii concurează pentru cel mai mic scor la fiecare cupa, și definește termenii utilizați în timpul jocului.
2-2 - Jucătorii declarati castigatori al unei cupe impart scorul.
2-3 - Definește condițiile câștigătoare pentru sistemul "match-play"
2-4 - Permite jucătorilor să cedeze unui adversar lovitura, cupa, și / sau runda de joc.
2-5 - Definește procedurile pentru soluționarea litigiilor și a situatiilor îndoielnice.
2-6 - Penalizarea pentru o infracțiunea generală a normelor din joc, este pierderea de cupei, cu excepția când este înlocuită de o alta regula

Regula 3 - Sistemul de joc "Stroke Play"

3-1 - Definește jocul "Stroke Play", ca o variantă de competitie, în care jucătorii termină runda cu cat mai putine lovituri, și definește termenii folositi.
3-2 - Nu se vor face concesii sau negocieri de niciun fel de la regulamentul, jucătorul care nu a finalizat cupa initială si trece la următoarea cupă, este descalificat.
Cupa se considera completă in momenutl in care mingea a ajuns în circumferinta cupei si s-a oprit complet sub buza de sus a găurii.
3-3 - Definește procedura de rezolvare a disputelor.
3-4 - Refuzul de a se conforma unei norme care afectează drepturile altui jucator in timpul jocului duce la descalificare.
3-5 - Penalizarea pentru nerespectarea generală a normelor în joc este de doua lovituri, cu excepția cand este înlocuită de o altă regulă.

Pentru a simplifica regulamentul complet (si stufos) amatorii pot folosi cel mai vechi regulament scris, care a fost facut pentru un turneu de domni jucat pe 2 aprilie 1744 la Leigh.

Regulamentul era numit "Articole si Legi in jocul de Golf" si avea 13 articole:

 1. Mingea care este la o crosa distanta de cupa va fi marcata.
 2. Marcajul va fi pe pamant.
 3. Nu aveti voie sa schimbati mingea cu care ati inceput la lovitura de tee.
 4. Nu aveti voie sa eliminati pietre, oase sau bucati de crose pentru a juca mingea, cu exceptia situatiei cand mingea se afla pe green la o crosa distanta de cupa.
 5. In cazul in care mingea va ajunge in apa sau intr-o murdarie umeda, aveti optiunea de a scoate mingea din hazard si sa o pozitionatii la o crosa distanta in spatele ei, si veti fi penalizat cu o lovitura pentru ca ati facut aceasta.
 6. In cazul in care mingea lovita va atinge pe a altcuiva, veti ridica mingea si veti juca ultimul din punctul de unde ati ridicat mingea.
 7. Atunci cand jucati la cupa, veti lovi mingea direct spre ea, fara intentia de a lovi mingea adversarului sau ci intentia de a interveni in traiectoria mingii lui spre cupa.
 8. Daca pierdeti mingea pentru ca cineva a ridicat-o sau din oricare alt motiv, va veti intoarce la locul initial si veit lovi inca odata, dar veti fi penalizat cu o lovitura pentru acest ghinion.
 9. Nimeni nu are voie sa marcheze directia mingii cu crosa sau cu orice altceva atunci cand joaca la cupa.
 10. Daca mingea este oprita de un om sau cal sau caine sau orice altceva, mingea trebuie jucata din locul unde s-a oprit.
 11. Daca ati ales crosa si va adresati mingii iar in acest timp crosa se rupe, acesta se va penaliza cu o lovitura.
 12. Cel care are mingea mai departe de cupa va juca primul.
 13. Nici un impediment natural, gaurile savantului sau linia soldatului nu vor fi considerate hazard, iar mingea va fi scoasa si jucata cu o crosa "iron".