In jocul de golf, pentru lovirea mingii sunt folosite crose de golf.
Fiecare crosa are un mâner, coada si un cap de crosa.
Crosele lungi, cu unghi de atac mic, sunt cele menite sa propulseze mingea la o distanta mai mare.
Crosele scurte au un grad mai mare de atac si sunt folosite pentru a lovi mingea pe distante intermediare sau scurte.
Crosele de golf au fost în mod traditional clasificate în trei tipuri de baza:
- Crosele Wood
- Sunt cele cu cap mare, mâner lung, crose menite sa propulseze mingea la o distanta lunga folosite în campuri deschise cum ar fi tee-box-ul si fairway-ul. De o importanta deosebita este crosa driver sau “1-wood”, crosa care are cel mai mic unghi de atac – în mâinile unui jucator de golf profesionist aceasta crosa poate porpulsa mingea pana la 300m distanta din lovitura de tee. Aceste crose au avut capetele confectionate dintr-un lemn de esenta tare, de unde si numele, dar practic toate crosele moderne wood sunt acum realizate din metal, cum ar fi titaniul sau din aliaje compuse.
- Crosele IRON
- Sunt mai scurte, au cap de metal în principal constând dintr-o fata plana, de unghi mai mare. În mod traditional capul crosei era confectionat din fier; capetele de crose iron moderne sunt fabricate dintr-un aliaj de otel. Crosele iron sunt folosite pentru o varietate de lovituri oriunde de pe traseul de golf, dar de cele mai multe ori sunt folosite pentru lovituri mai scurte de approach, sau pentru a lovi mingea din pozitii dificile, cum ar fi bunker-ele de nisip.
- Putter-ul
- Este o crosa conceputa sa rostogoleasca mingea in cupa. Crosa putter este cea mai folosita crosa din trusa de golf.
O a patra clasa, numita hibrid, a evoluat ca o încrucisare între crosele wood si iron. Crosele hibrid sunt folosite la distante medii-mari avand un unghi de lansare mai mare si un caracter mult mai iertator.
Un maxim de 14 crose este permis în sacul unui jucator, în timpul unei runde prevazute.
Alegerea croselor este la discretia jucator de golf, fiecare crosa trebuie sa fie fabricata în conformitate cu parametrii subliniati în regulamentul de golf.
Încalcarea acestor reguli poate duce la descalificare.
Nu exista nicio restrictie referitore la ce crosa poate folosi jucatorul de golf in timpul jocului.
Mingile de golf sunt sferice, de obicei albe (sunt permise si alte culori), marcate de adancituri care scad rezistenta aerodinamica.
Aceste adancituri ajuta la cresterea turbulentelor de aer, care reduc „efectul de vid” incetinitor, astfel permitând mingii sa acopere o distanta mai mare.
La prima lovitura, se obisnuieste ca mingea sa fie asezata pe un suport (tee) pentru o mai buna pozitionare. Un tee este folosit pentru a ridica mingea câtiva centimetri deasupra solului.
În locul unui suport special mingea poate fi ridicata si asezând-o pe un smoc de iarba sau o gramajoara de nisip.
Majoritatea jucatorilor de golf poarta pantofi de golf cu crampoane de metal sau plastic destinate sa previna alunecarea picioarelor, permitând astfel lovituri mai lungi si mai precise.
Un sac de golf este folosit pentru a transporta crosele de golf si echipamentele jucatorului.