Golful este un joc sportiv în care competitorii, folosind diverse crose, lovesc mingile și încercă sa le introducă, pe rând, în cupele(gaurile) unui teren de golf, din cât mai putine lovituri.

Jocul se desfășoară pe trasee de golf, fiecare având o formă particulară, conform reliefului pe care este construit – aceste trasee au în general 9 sau 18 cupe.Reglementarea oficiala a jocului de golf este atribuția “The R&A” The Royal and Ancient și USGA U.S. Golf Association.

Cele două organisme conlucrează, iar reglementările lor nu se contrazic ci țin doar de specificitatea jocului din diverse regiuni.

În plus, pe fiecare teren sunt impuse Reguli Locale (Local Rules) care sunt aplicabile doar pe terenul respectiv, fiind elaborate în funcție de particularitățile terenului, starea acestuia și afluxul de jucători.

Terenul de golf este exclusiv destinat jocului.

Pentru antrenament și instructaj sunt amenajate facilități de “Driving Range” care sunt formate din standuri și terenul de aterizare a mingilor.
Pentru putting sunt amenajate “putting greens” cu mai multe cupe, uzual 9.
Pentru jocul scurt există “chipping area” care include un green, zona de fairway și “bunker” cu nisip.

Fiecare rundă presupune jucarea unui număr de cupe într-o anumita ordine pe un teren de golf.
Pe un teren clasic sunt 18 cupe , dar există si trasee de 9 cupe, acestea pot fi parcurse de două ori.

Pentru a juca o minge la o cupă, se începe așezând mingea în zona de start (tee area, tee box sau tee), și lovirea ei cu o crosă de golf.

Când prima lovitură trebuie sa fie lungă, se obișnuiește ca mingea să fie așezată pe un suport (tee) pentru o mai bună lovitură.
Un tee este folosit pentru a ridica mingea câțiva centimetri deasupra solului.
În locul unui suport special, mingea poate fi ridicată și așezatâ pe un smoc de iarbă sau o grămăjoară de nisip.
Lovitura inițială este de mare distanță este numită “drive”.
Jucătorul lovește apoi mingea de câte ori este necesar cu diferite crose până o aduce în zona verde (green), de unde aceasta este introdusă în cupă cu ajutorul putter-ului.

Cupa este marcată cu un steag pentru a putea fi vazută de la distanță.
Regulamentul jocului de Golf nu permite atingerea sau reașezarea mingii în afara tee-ului decât în cazuri speciale prevăzute.

Jucătorul de golf nu joacă împotriva unui adversar care trebuie învins.
Concurenții  nu pot interveni sau influența performanța jucătorului.
Acesta joacă exclusiv cu mingea lui și cu crosele sale.

În jocul de golf jucătorul ține cont exclusiv de terenul pe care joacă, condițiile meteo, de propriile abilitați și limite.

Pentru a nu influența jocul celorlalți jucători, există reguli legate de etichetă, ținută și conduită.