Golf in Romania

Lista terenurilor de golf din Romania.

Selas Golf & Polo Club

 imagine clublul de golf Selas

Situat la Potigrafu, la numai 40km de Bucuresti, Clubul de Golf & Polo Selas este cel mai apropiat teren de golf cu 18 cupe in zona capitalei.

Cubul Selas a pornit initial ca un proiect imobiliar, insa din cauza crizei financiare a ramas la stadiul terenului de golf si polo, datorita pasiunii proprietarilor pentru aceste sporturi. Pe langa terenul de golf, clubul are in componenta un teren de tenis, clubhouse, piscina, masa de snooker si un bar/lounge. Inaugurat in 2008, terenul de golf a avut initial 9 cupe, mai tarziu ajungand la un total de 18 cu rating din partea USGA.Lac de Verde Golf Club

imagine club de golf Lac de Verde - Breaza

Clubul de golf Lac de Verde, este in Breaza (langa Campina) la 95km de capitala.

Terenul de golf are 9 cupe, zona de antrenament indoor, terenuri de tenis, ofera vizitatorilor si membrilor variate alte activitati pentru petrecerea timpului liber.

Zona premontana a Campinei este renumita pentru microclimatul binefacator si clima blanda – este deosebit de placut pentru jucatori si nejucatori deopotriva.

Accesul pe teren se face pe baza de membru si carte de handicap minim 36.

 

Paul Tomita Golf Club

imagine clubul de golf Paul Tomita in Pianul de Jos

Clubul Paul Tomita se afla in Pianu de Jos, judetul Alba, in mijlocul Transilvaniei.

Este unul dintre cele mai mari si frumoase terenuri de golf din Romania.

A fost infiintat in 1995 in Alba Iulia, din pasiunea si bunavointa catorva oameni vizionari, care au investit in cele 70 de hectare de teren langa satul Pianu de Jos si au inceput amenajarea terenului de golf, sustinuti doar de dragostea lor pentru jocul de golf.

In prezent Clubul de Golf Paul Tomita s-a sustinut si a devenit unul din cele mai cunoscute cluburi din tara.

Oameni de afaceri cunoscuti iubitori ai golfului vin de la sute de km distanta pentru a participa la competiile de golf organizate de club pe parcursul anului

Clubul este dotat cu clubhouse, driving range, putting green, carturi mobile si exista posibilitatea cazarii in hotelul de langa teren.

 

Tite Golf Club

Asociatia Sportiva “Club Tite Golfresort” s-a constituit in anul 2004 ca un Club de Golf in conformitate cu ordonanta Guvernului Nr. 26/2000 si este inregistrata la Agentia Nationala de Sport cu numarul : 0015396 Certificat de inregistrare Sportiva Nr. TM/A2/00190/2004 in registrul special nr.228 din data de 20.07.2004.

Clubul este primul Club cu Teren de Golf din Romania inregistrat oficial la Agentia Nationala pentru Sport(ANS).

Membrii fondatori Dr. Dan Liviu Tite, Dr. Petru Robas, Ing. Marian Coroiu si Vivian Tite au inceput demersurile de infiintare a clubului in luna noiembrie 2003.

In data de 22.09.2004 Presedintele Clubului Dr.Dan-Liviu Tite a participat la Adunarea de Constituire a Federatiei Romane de Golf, clubul devenind astfel membru fondator al FRG.

Clubul are sediul in Timisoara, terenul de Golf fiind situat la 23 Km, la intrarea in orasul Recas.

 

Clubul Diplomatic, Bucuresti

imagine teren de golf Clubul Diplomatilor - Bucuresti

Terenul de golf de la Clubul Diplomatic este cel mai vechi astfel de teren din Bucuresti, potrivit lui Mircea Asanache, secretarul general al Federatiei Romane de Golf.

Terenul, care beneficia initial de 18 caupe, a ramas doar cu 6, dupa amenajarea Parcului Herastrau.

Clubul Diplomatilor din Bucuresti, succesorul fostului Country Club Baneasa, a fost construit in 1972, pe malul lacului Herastrau si ofera servicii de calitate pentru un public destul de restrans si rafinat; pe langa terenul de golf, la club puteti profita si de terenuri de fotbal, baschet si tenis, piscina si un restaurant.

Accesul este permis doar membrilor, iar de acest statut nu se pot bucura decat diplomatii straini si romani, precum si personalitatile de marca “cu prestigiu si reputatie”.

Handicapurile acceptate sunt intre 0 si 36.